Sven Voel Jensen

Født: 11. juli 1927, Ulfborg, Død: 28. august 2000 i Spanien, godt 73 år. Kremeret og begravet ved boligen i Spanien.

Far: Jens Peter Jensen-Voel  Mor: Johnine Kristine Margrethe Sørensen, også kaldet Nina

Gift: Birthe Voel Jensen

Børn: Michael Voel Jensen og Jens Peter Voel Jensen

Jens Peter og Michael

Foto taget på MS Bergensfjord på hjemrejse fra USA til Danmark 1963

 

Gift anden gang med: Ellen Voel Jensen, ingen fælles børn. Ellen har en datter Hanne ....

Livshistorie

Født og opvokset i Ulfborg. Svens far døde, da Sven var ca. 13 år gammel.

 

I sine ungdomsår boede Sven i Esbjerg med sin mor og 4 søskende. Der var kun råd til at den ældste søn Eilif fik en videregående uddannelse (ingeniør). Sven valgte at få en videregående uddannelse i forsvaret. I årene 1962-62 var Sven og familie udstationeret i USA. Vi boede i El Paso i staten Texas. Her gik børnene i 1. klasse og lærte flydende engelsk og også noget spansk.

 

(* Svens CV *)

 

Sven blev major i Flyvevåbenet og var i en årrække chef for flyvevåbenets IT-afdeling. Senere blev der etableret en fælles IT-afdeling for forsvaret og her valgte man en hærmand som IT-chef. Dette blev min far skuffet over og valgte derfor at søge andre stillinger. Han fik en god stilling (oberstløjtnant) i NATOs hovedkvarter i Bruxelles.

Sven fulgte "arven" op efter sin far og farfar og skrev på en bog gennem længere tid. Undervejs fik Sven assistance af Klaus Rifbjerg. Bogen blev skrevet færdig og udkom i 1994. Titlen er "Rav" er udkommet på Gyldendals Forlag. Udgivelsen blev omtalt i en del medier - og også i TV, hvor Sven blev interviewet. Se henvisning.

Retur til hovedsiden